top of page

Missie

Mijn missie is mensen in beweging brengen opdat ze kunnen zijn wie ze zijn. Om zo met meer plezier in het leven te staan, in verbinding met zichzelf, met anderen en met de omgeving.

Dat doe ik via personal coaching, wandelworkshops en een meerdaags groepstraject waarbij ik tracht in de diepte te kijken, naar de essentie, naar dat wat ertoe doet. 

Visie

Coachen zie ik als (samen met jou) op ontdekkingstocht gaan. ’t Is nu nog mistig – alles is wit. Lucht en grond gaan in elkaar op. Je hoort de wind, je eigen ademhaling. Je voelt de natuurelementen rondom je. Dat is zeker. Maar de weg is onduidelijk. Je lijkt geen grip te hebben. Je hebt zowaar geen controle. Waar ga je naartoe? Wat zal er achter die mist te zien zijn?

 

Maar je hebt wel het vertrouwen dat het goed komt. Ergens. En samen trekken we verder. Als in een cordee. Ik kan je wijzen op je veiligheid, maar jij bepaalt de richting. Jij bepaalt het tempo. En het is spannend. Soms ook confronterend en zwaar. Maar zo mooi. Echt de moeite waard om verder te gaan, om te kijken wat er achter die mist opdoemt... en te stralen. 

Wat kan je van mij verwachten?

Openheid om met een systemische blik te kijken naar wat er is

Combinatie van een rationele benadering en gevoelsmatig werken

Rust en ruimte

Professionele aanpak

Met plezier en enthousiasme

Expertise

Meer dan 9 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen

9 jaar ervaring met jongvolwassenen in het jeugdwerk

Opleiding tot professioneel coach

Masterclass systemisch coachen

Systemische intelligentie via karakterstructuren

Opleiding loopbaancoach

De groep als leerinstrument: groepsdynamica & systemisch werken

Begeleider van groepsreizen in mijn vrije tijd

Begeleider van inspirerende bergtochten

46 jaar levenservaring

Mijn verhaal

Zelf ben ik jaren op zoek geweest naar mijn kern, mijn essentie: het verlangen om terug contact te maken met mijn diepste ik en die ware ik te laten zien.

Me los te maken van alle aangeleerde patronen en overtuigingen. Maar die ook eerst te leren kennen en te omarmen. Dat ging niet altijd van een leien dakje. En dat was best confronterend. En dat is het nog steeds. 

Vrijheid is altijd een belangrijk thema geweest in mijn leven. Van kinds af. Ik ben als derde geboren in een gezin met vier kinderen. Al snel had ik door dat als ik iets wilde bereiken, ik het anders diende aan te pakken: een beetje speelser, creatiever, onconventioneler misschien. Als kind stond ik dichtbij mijn vader. Of dat wou ik toch. Hij was erg aanwezig en van hem leerde ik grondig te analyseren, het grotere geheel eerst te omvatten en dan pas te doen. Mijn moeder is sociaal en empathisch, maar was minder zichtbaar voor me als het erom ging wat belangrijk was en wat niet. En zo werd niet zozeer haar waarden, maar haar talent en kracht onzichtbaar voor me.

 

Ik was goed in wetenschappen en besloot geografie te gaan studeren. Toen een bewuste keuze: de combinatie van wetenschappelijke vakken en sociale vakken vond ik belangrijk. Ik wou niet kiezen tussen de twee, en hier had ik ze beide. Van loyaliteit gesproken ...

Eens op de arbeidsmarkt werd het voor mij al snel duidelijk dat ik geen wetenschapper ‘pur sang’ bleek. Ik miste sociaal contact, dynamiek, creativiteit, ... allemaal zaken die ik eerst vond in mijn hobby’s maar niet in mijn job. Overheden, onderwijs, privébedrijven passeerden de revue, maar niets voelde helemaal goed. Ik had het gevoel me nergens helemaal te kunnen geven. En het bleef een zoektocht. Waar ik wel van opkikkerde waren mijn reizen, de bergen, het trekken, alpinisme, ... Dat voelde heerlijk. Mijn eigen plek innemen bleek een erg grote uitdaging te zijn... 

Dat werd nog duidelijker toen ik zelf mama werd van twee kinderen. Mijn aandacht werd overal naar getrokken en ik verloor stilaan contact met mezelf. Ik faalde in wat ik deed en dat deed pijn. Ik voelde me heel klein en deed er alles aan om dat te verstoppen. En hoe harder ik mijn best deed om het te verstoppen hoe erger het werd. Mijn lichaam noodzaakte me te stoppen. En dat was de start om opnieuw te beginnen. Met coaching, met het zoeken naar mezelf, met kijken naar mijn systeem en patronen, kijken naar mijn overtuigingen door een andere bril, te kijken naar mijn moeders talenten die ook de mijne zijn ...

Maar bovenal ontdekte ik ook dat door er zelf te staan, je anderen ook toont hoe ze moeten staan. En dat is wat ik hoop te kunnen realiseren.

bottom of page